mandag den 8. december 2014

Nisser kan også være linselus.På en gåtur i haven mødte jeg denne lille nissepige. Hun var først lidt sky, og jeg måtte tage billeder af hende med største forsigtighed. Hun tøede dog hurtigt op, da jeg tilbød hende nogle hjemmebagte pebernødder. Det fik hende i strålende december-humør og hun gik med til at stå model til et par julebilleder. Hun skulle dog hente sin fine julekjole først. 
Det viste sig, at den søde lille nissepige havde samme evner for at posere, som den kære påskehare. Hun morede sig kosteligt og sagde slutteligt ja til at bidrage til den gode julestemning helt indtil jul. Hun krævede bare lidt risengrød og en masse pebernødder.Julestemningen har bredt sig her i vores dejlige hus. I år skal vi holde juleaften for første gang og vi er i fuld gang med at producere julepynt til juletræet.
Denne nisse er også en del af at starte nye juletraditioner. Det er mit håb, at det bliver sådan en nisse, man bliver glad for at finde frem år efter år og at den bliver en fast del af børnenes barndomserindringer om julen. Nu er den lavet og i en sådan størrelse, så den kræver en stol at sidde i og at blive taget på skødet af den, der nu måtte finde stolen indbydende. Så må vi se, om den bliver, hvad jeg håber på.

Nissen er mit eget design. Jeg har undersøgt forskellige nisse-looks på nettet og så selv fundet en balance, jeg kunne lide og finde ud af at lave. Jeg er er startet med benene og har så arbejdet mig opefter. Huen var en del svære at lave, end jeg havde troet. Jeg vil anbefale, at I finder en opskrift på en nissehue, hvis I kaster jer ud i at hækle sådan en nisse. Ellers er det hele ligetil for den garvede nørklerske. 
Jeg har hæklet nissen i dobbelt garn, hvilket har gjort arbejdet nemmere og størrelsen overkommelig at lave. Kjolen er dog hæklet med tyndt bomuldsgarn. Det giver en fin kontrast, men det tog også lang tid at lave den. En anden gang kunne jeg være forfalden til også at hækle nissens tøj i dobbeltgarn.

December føles dejlig og kreativ. Nu skal jeg bare vælge, hvad det næste projekt bliver.
Skal det være endnu et "billede" til mit babytæppe? Den lille er snart på trapperne.
Skal det være Lutter Idyls Decemberhue, som jeg har købt dejlig blødt og varmt garn til?
Skal det være fine røde hæklede hjerter til juletræet?
Eller skal det være endnu en barselsgave, som jeg har på tegnebrættet og som lige nu lokker som det mest spændende projekt? Dog kommer den lille først til maj, hvorimod julen som sagt kommer før, end vi ved.

Det vil tiden vise. Det er i hvert fald skønt med en kreativ december og en ledig stund, før hverdagen igen fyldes af en lille ny og alt hvad der følger med.

Glædelig december.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar