Mine egne designs


Counting Sheep Rangle - bidering











Counting sheep - eller tælle får. Det er et fint redskab til at falde i søvn, som jeg dog ikke har personlig erfaring med. Men der er noget sødt over får, der i en lind strøm hopper over et dige.
Jeg har nu designet en rangle / bidering, som kan bruges til at tælle får med.

Den grønne stribede ring forestiller får, der ligger og slapper af på marken. Der er en bjælde inden i ét af fårene. Der kunne sagtens være bjælder i alle fårene, hvis lyden skal være højere. Man kan også udelukke bjælderne, så ranglen bliver en bidering.

Den anden rangle forestiller tre får, der løber på marken under blå himmel. Deres ben går hele vejen rundt om ranglen, så de kan flyttes, mens man tæller får. Man kan altså eksperimentere med, hvordan de skal sidde og evt. give mere plads til biderings-delen.

Jeg er ret vild med ideen og endelig fik jeg også prøvet de der hæklede bobler af.
Det er jo slet ikke svært. Det har jeg lyst til at lege videre med.

Den blå elefant I så sidst er også i fuld gang med at blive færdigudviklet. Hans regnbuestribede veninde Elsa er næsten færdig.

Hvis man har lyst til at hækle Counting Sheep ranglen, finder I opskriften her på Etsy ellerher på Ravelry.
Den koster dog 18 kr.






Elmo Elefant









Så klarede jeg det der testhækling. Det plejer at være noget af det kedeligste, men denne gang var det faktisk spændende. Opskriften passede hele vejen igennem. Jeg var ret stolt og har nu produceret en opskrift med billeder hele vejen igennem. Jeg synes selv, at billederne gør det lettere at forstå en opskrift.

Jeg er stadig ved at eksperimentere med at sælge opskrifter, så den nye opskrift kan findes på Ravelry og på Etsy. Medmindre de har lagt en ekstraudgift oveni, koster den 15 kr.

BONUS - jeg har lige fundet ud af, at opskriften den fine rangle også kan bruges til at lave en pude efter. Den flade facon gør sig godt som pude og kan pynte i sofaen eller på børneværelset.

Jeg tror faktisk, at jeg ved lejlighed vil prøve at lave netop sådan en.


Olga Ugle






Så er det sket. Jeg har ladet mig rive med af en drøm om at designe og sælge opskrifter. Jeg har øvet mig lidt og skal nu til at øve mig meget mere. Jeg skal også til at gøre noget, som jeg ellers ikke bryder mig om. Hækle ting flere gange, mens nye spændende projekter venter.
Her er hun så - Olga Ugle. Min prøveballon og et forsøg på at starte en bølge.
Hun er en fin babyrangle. Jeg har igen brugt en raslebold indeni. Det giver en meget bedre lyd end en bjælde. Hun er simpel i sit udtryk, men et være sludrechatol, når man ryster hende lidt.
I desværre ikke opskriften her. Den kan købes på ravelry.com og mere præcis lige her.

Jeg vil fortsat skrive på bloggen og afprøve andre nørkleres opskrifter. Jeg vil finde på nye sjove ideer, som skal afprøves. Lige nu skal jeg lige gennemskue det der med at sælge noget på nettet - som ikke lige er på dba.

Spændende? Det synes jeg. ; )

Hav en dejlig dag derude.



Tiger rangle






Jeg har gjort endnu et forsøg på at lave en opskrift. Hvis nogen kunne have lyst til at prøve den, må I meget gerne give feedback på den. Jeg vil gerne blive god nok til også at lave opskrifter på større ting.
Denne tiger er eget design og derfor må opskriften naturligvis kun bruges privat og ikke til at sælge videre i form af opskrift eller hæklet produkt.

God fornøjelse med denne fornøjelige barselsgave.



Tigerrangle

Ranglen er hæklet i almindeligt tyndt bomuldsgarn. Den er ca. 12 cm lang.
Jeg har brugt en raslebold som "lyd".

Forkortelser:
MR = magisk ring
fm = fastmasker
lm = luftmaske

Selve ranglen.
Du begynder med at hækle bunden

(hvidt garn)
1. omg:  6 fm i en MR (6)
2. omg: 2 fm i hver fm (12)
3. omg: * 2 fm i næste fm, 1 fm i næste fm* gentag 6 gange (18)
4. omg:  *2 fm i næste fm, 1 fm i de næste 2 fm* gentag 6 gange (24)
5. omg: *2 fm i næste fm, 1 fm i de næste 3 fm* gentag 6 gange (30)
6. omg: 1 fm i bagerste maskeled på hver fm (30)
7.-9. omg: 1 fm i hver fm (30)
(skift til gult garn)
10. omg: 1 fm i hver fm (30)
11. omg: (1 fm tage ind, 1 fm i de næste 3 fm* gentag 6 gange (24)
(skift til sort garn)
12. omg: 1 fm i hver fm (24)
Fortsæt de næste 19 med at skifte mellem 2 rækker gul og 2 rækker sort, så tigeren får striber.
13.-25. omg:  1 fm i hver fm (24)
26. omg: *1 fm tage ind, 1 fm i de næste 2 fm* gentag 6 gange (18)
27.-31. omg: 1 fm i hver fm (18)
Fortsæt nu med gul farve resten af vejen
32. omg: *2 fm i næste fm, 1 fm i næste fm* gentag 9 gange (27)
33. omg: *2 fm i næste fm, 1 fm i de næste 8 fm* gentag 3 gange (30)
Her vil jeg fylde den første del af ranglen ud
34. omg: *2 fm i næste fm, 1 fm i de næste 4 fm* gentag 6 gange (36)
35.-38. omg: 1 fm i hver fm (36)
39. omg: * 1 fm tage ind, 1 fm i de næste 4 fm* gentag 6 gange (30)
40: omg: 1 fm i hver fm (30)
Her har jeg indsat min raslebold i tigerens hoved.
41. omg: *1 fm tage ind, 1 fm i de næste 3 fm* gentag 6 gange (24)
42. omg: 1 fm i hver fm (24)
43. omg: * 1 fm tage ind, 1 fm i de næste 2 fm* gentag 6 gange (18)
Fyld ranglen ud.
44. omg: * 1 fm tage ind, 1 fm i næste fm* gentag 6 gange (12)
45. omg: * 1 fm tage ind* gentag 6 gange. (6)
Luk af og afslut.


Ører
Lav 2 stk.

1. omg: 6 fm i en MR (6)
2. omg: 2 fm i hver fm (12)
3.-5. omg: 1 fm i hver fm (12)
Afslut og sørg for at efterlade en lang ende til at sy øret fast med. Jeg har formet mine ører lidt, som du ser på billedet.


Kinder
Lav 2 stk.

1. omg: 6 fm i en MR (6)
2. omg: 2 fm i hver fm (12)
Afslut og efterlad en lang ende til fastsyning af kinden.

Montér ører og kinder.
Brodér øjne, næse og mund på tigeren.
Til sidst kan du sy lidt hvidt garn på hver side af tigerens hoved, så den får en manke.

Din rangle er nu færdig.




Villys babytæppe


















Så  blev Villys babytæppe endelig færdigt. Det har været længe undervejs og Villys ankomst midt i januar bremsede processen noget. Nu kan jeg endelig præsentere " Villys babytæppe" - eget design og med masser af mulighed for forbedring. Jeg har allerede en masse tanker om, hvordan man kan gøre det endnu mere harmonisk næste gang. Dog er det nok sådan med den slags projekter, at der ikke bliver en næste gang. Det er simpelthen for stort et arbejde og andre ideer trænger sig på.
Jeg er alligevel ret tilfreds med resultatet. Processen har været spændende og har krævet en masse udregninger. Det kan jeg godt lide.

Jeg startede med at sy det "vattæppe", som det hæklede tæppe sidder fast på. Det er gjort for at give tæppet en fin kant og for at gøre det blødere for barnet at ligge med.
Dette vattæppe brugte jeg som ramme, så jeg kunne finde ud af, hvor meget billederne og de små felter fyldte.

Jeg har selv lavet mønstrene til billederne. Dem finder I nederst på siden. Ikke alle billeder er identiske med mønstret. Det skyldes udelukkende, at jeg har lavet fejl, som jeg ikke har rettet. Jeg er stadig gladest for billederne, som de ser ud på mønstrene.

Jeg har for det meste brugt dobbeltgarn. Det er mest overskueligt, når det går lidt hurtigere med produktionen af både billeder og felter.

Billeder og felter er syet sammen i bagerste led, så man kun lige kan se syningerne.
Jeg har syet hele det store hæklede tæppe fast på vattæppet med sytråd. Der er syet hele vejen rundt i kanten og enkelte steder midt på tæppet.

Tanken er, at tæppet kan ligge ovenpå en dyne i barnevognen, når vejret bliver varmere og foråret melder sin ankomst.



















En nissepige i haven.












På en gåtur i haven mødte jeg denne lille nissepige. Hun var først lidt sky, og jeg måtte tage billeder af hende med største forsigtighed. Hun tøede dog hurtigt op, da jeg tilbød hende nogle hjemmebagte pebernødder. Det fik hende i strålende december-humør og hun gik med til at stå model til et par julebilleder. Hun skulle dog hente sin fine julekjole først. Det viste sig, at den søde lille nissepige havde samme evner for at posere, som den kære påskehare. Hun morede sig kosteligt og sagde slutteligt ja til at bidrage til den gode julestemning helt indtil jul. Hun krævede bare lidt risengrød og en masse pebernødder.
Julestemningen har bredt sig her i vores dejlige hus. I år skal vi holde juleaften for første gang og vi er i fuld gang med at producere julepynt til juletræet.

Denne nisse er også en del af at starte nye juletraditioner. Det er mit håb, at det bliver sådan en nisse, man bliver glad for at finde frem år efter år og at den bliver en fast del af børnenes barndomserindringer om julen. Nu er den lavet og i en sådan størrelse, så den kræver en stol at sidde i og at blive taget på skødet af den, der nu måtte finde stolen indbydende. Så må vi se, om den bliver, hvad jeg håber på.
Nissen er eget design. Jeg har undersøgt forskellige nisse-looks på nettet og så selv fundet en balance, jeg kunne lide og finde ud af at lave. Jeg er er startet med benene og har så arbejdet mig opefter. Huen var en del svære at lave, end jeg havde troet. Jeg vil anbefale, at I finder en opskrift på en nissehue, hvis I kaster jer ud i at hækle sådan en nisse. Ellers er det hele ligetil for den garvede nørklerske. 
Jeg har hæklet nissen i dobbelt garn, hvilket har gjort arbejdet nemmere og størrelsen overkommelig at lave. Kjolen er dog hæklet med tyndt bomuldsgarn. Det giver en fin kontrast, men det tog også lang tid at lave den. En anden gang kunne jeg være forfalden til også at hækle nissens tøj i dobbeltgarn.
Glædelig december.





En lille kanin i nattøj








Det var først, da jeg syede halen på, at jeg kom i tanke om, at dette havde været et glimrende lav-en-opskrift-projekt. Kaninen er freestylet ud fra en ide, jeg fik. Jeg ville gerne lave en sød, blød og  babynuttet barselsgave. Jeg har længe haft lyst til at lave en bamse i nattøj, så det blev denne kanins lod.
For at gøre den ekstra barsels-baby-venlig er der en rasleboks indeni. Det er altså både en bamse og en rangle. Kaninen er nemlig stoppet med fyld sådan, at man ikke mærker boksen, når den skal have et knus.
Når den lille dreng er født, mor har fået sovet ud (og grædt ud) og når det bliver min tur til at komme på besøg, så syr jeg et lille bogstav på kaninens mave. Jeg ved endnu ikke, hvad drengen skal hedde og med mindre han får et navn med et af de riiiiigtig svære bogstaver, så skal det stå på maven af kaninen.
Personlig gave med navn, rangle og bamse kombi = barselsgave-succes.

Hvis jeg nu havde haft god tid og fred til at lave en opskrift, ville disse overvejelser have indgået.

- Slaskede bamser er søde. Men jeg er begyndt at eksperimentere med at hækle så meget ud i ét som muligt. Jeg synes nemlig ikke, at det er særlig sjovt at sy alle delene sammen. Det er også svært. Derfor har jeg hæklet kaninens ben i ét med kroppen. Da jeg kom til benene delte jeg kroppen op i to lige store dele og satte en maskemarkør fast. Herefter hæklede jeg rundt og rundt på en af de"små" omgange til benet tog form. Herefter lavede jeg det andet ben.

- Da jeg lavede Påskeharen, eksperimenterede jeg med at lave bløde og puffede kaninhaler. Det er svært, hvis man ikke skal ud i en pompon, som jeg ikke er så vild med. Derfor valgte jeg at lave en lille kugle som denne kanins hale. Det fungerer ret fint, synes jeg.

- Kaninens øjne er safety-eyes. Dem har jeg nævnt før og jeg er helt vild med ideen. De er børnesikre og nemme at bruge.

- Jeg har valgt at lave kaninens arme flade uden fyld. Sådan får den lille dreng noget forskelligt at mærke på og jeg kan godt lidt det udtryk, som jeg også brugte til at lave Livas kanin.

Alt i alt er der ikke noget kompliceret i denne kanin og en garvet nørkler vil sagtens kunne efterligne den uden vanskeligheder.

God fornøjelse.



Klovnerangle 

- og min første opskrift








Så fik jeg endelig lavet min egen opskrift. Al begyndelse er svær, så jeg har valgt en let og enkelt figur. Det er en nem og hurtig rangle, som gør sig glimrende som barselsgave eller i nysgerrige hænder hos småbørn.
Det er en klovn og ideen er, at man kan skifte farver på knapper, striber, tøj, hat osv. Der er mange mulige farvekombinationer. Man kan holde farverne i de populære drenge og pigefarver, som bl.a. designet "Sebra" benytter sig af. Man kan også bruge klare farver og glittertråd. Mulighederne er mange.

Det er meget vigtigt, at bjælden i ranglen har en god og tydelig lyd. Jeg kan anbefale denne bjælde/raslekugle fra egnedesign.dk. Den har en rigtig god lyd, der ikke så let dæmpes af bamsefyldet.

Opskriften finder du under her.




#Hipster









Det hele startede med en gammel strikket dukke fra starten af 1980'erne. Den havde striktrøje og hue på og lignede en fisker fra en havneby ved Vesterhavet. Da jeg så den begyndte idéerne at rulle ind. Jeg fik lyst til at designe og hækle en fiskerdukker, en arkæolog, en geolog, en havbiolog osv.  Alle dukkerne lignede til forveksling en naturvejleder fra sidst i 70'erne. Det der hyggelige look, der minder én om at være på lejrtur og om tiden før mobiler, internettet og globalisering.

Alle disse nostalgiske tanker legede rundt i mit hoved, da jeg begyndte at hækle denne rare gut. Men processen bød snart på udfordringer.

For det første stødte jeg på udfordringen "hudfarve". Det er i det hele taget et underligt udtryk, og jeg plejer at fortælle mine elever, at hudfarve ikke rigtig er en farve, for der findes ingen med præcis samme farve hud. Ikke desto mindre havde jeg en ide om, hvordan hudfarve alligevel skulle være lyserød, men ikke for grise-agtig. Varm, men ikke for orange. Denne farve er svær at finde og jeg har en hel pose med garnnøgler, som alle nærmer sig disse kriterier, men ikke opfylder det til fulde.
Dette er mit bedste bud på en "hudfarve" og den farve gik bestemt ikke godt med de flotte gule og orange 70'er farver. 

For det andet havde jeg besluttet mig for at lave min allerførste opskrift til denne figur. Jeg kan sagtens følge en opskrift, men at lave én selv er en anden sag. Jeg er vant til at freestyle mine designs. Springe over hvor gærdet er lavest. Tage chancer. Rette fejl med mærkelige løsninger. Alt dette går ikke, når man skal lave en opskrift til andre. Det var derfor en udfordring at opretholde den kreative proces, mens jeg også skulle holde styr på alle mine "træk".  Opskriften skal skrives rent og så testhækles. Så skulle den meget gerne være at finde på Garnmaskeraden.

For det tredje viste det sig, at jeg ikke er alene om at være nostalgisk omkring striktrøjer og lejrbål. Faktisk er det alle steder og i høj grad på Nørrebro lige rundt om hjørnet. Min naturvejleder fra 70'erne viste sig at være en ganske nutidig hipster. Det måtte jeg acceptere og nu er jeg faktisk ret glad for ham.




Piratbamse med spilledåse









Her er min hjemmedesignede piratbamse med en spilledåse indeni. Den er mit hidtil mest vellykkede projekt. Det er måske også det sjoveste projekt, jeg endnu har kastet mig over.
Hele bamsen er hæklet i fri hånd. Her har jeg virkelig leget med garnet og har fået samme glæde, som når jeg maler eller arbejder med skulpturer.

Jeg har ikke lavet en DIY, da jeg slet ikke vidste, at jeg var kommende blogger, da denne bamse blev til. Den er dog grunden til, at jeg har kastet mig ud i blogger-projektet. Min søde praktikant Rosa, også kendt fra Garnkusserne, opfordrede mig nemlig til at starte min egen blog. Det gjorde hun på sådan en smigrende måde, at jeg fik lyst til at kaste mig ud i det. Jeg må sande, at det  faktisk er ret sjovt at være blogger.

Ideen til piratbamsen fik jeg, da jeg faldt over en spilledåse på hjemmesiden egnedesign.dk. Den findes her.
Jeg tegnede flere forskellige figurer, men piraten blev ligesom ved at vende tilbage. Bamsen var oprindelig tænkt som en kat, men den ville ikke makke ret. Den havde lige så lidt pli som en rigtig pirat og endte med at blive en bamse i stedet.

Jeg har fået inspiration til piratens tøj på google, hvor jeg har søgt på "pirate cartoon." Når det handler om at finde inspiration til hækling, foretrækker jeg at finde tegnede billeder, da de ofte er simple og karikerede.

Piraten var egentlig ikke så svær at hækle. Det sværeste var at holde styr på stykket, der skulle dække spilledåsen. Her har jeg udvidet i hver side og altså ikke systematisk hele omgangen rundt.

Jeg er helt sikkert ikke færdig med at hækle spilledåse-dyr. Jeg købte nemlig to spilledåser i samme åndedrag. Der er derfor mulighed for en DIY til næste spilledåse-projekt.



Grydelapper til sommerhuset i Saxild.






Svigermor ønskede sig et par grydelapper til sommerhuset. Hun havde efterhånden valgt en gennemgående farve, som var at finde på lys, viskestykker og nips. 
Det hele var saxild-grønt, som hun navngav farven.
Det var derfor vigtig, at grydelapperne blev Saxild-grønne.

Grydelapperne er hæklet i dobbeltgarn, hvorefter jeg har hæklet kanten hele vejen rundt.
Indeni er der hele to ark af termofilt, så disse grydelapper er helt og aldeles varmeisolerede.

Uglen og margueriterne er broderet på. Det er i sådanne situationer, at jeg føler, at jeg maler med garn. Det er sjovt og gør let et produkt mere personligt og unikt.

Blomsterknappen er en skør detalje. Egentlig er plastik jo ikke så velegnet omkring varme ting. Dog besluttede jeg at lade den sidde. Den kan let tages af, hvis den viser sig at være for besværlig.
Sommerhuse må gerne være lidt hyggelige og kiksede på samme tid. Derfor passer knappen godt ind. 
Ideen fik jeg af indehaveren af garnforretningen "Vipsereden" i Odder. Hun havde selv brugt knapper på alle sine grydelapper. Efter en lang hyggelig samtale med hende, besluttede jeg mig for, at knappen hørte til hele oplevelsen af at udvælge materiale til Svigermors varmeisolerede drøm.

Grydelappens makker ses herunder. Selv er jeg gladest for uglen på grenen.






Kajs billedbog








Kajs hæklede billedbog er et af mine yndlingsdesigns. Det tog lang tid at lave den, men det var sjovt og udfordrende at få figurerne fremstillet.

Den består af 6 billeder. Jeg havde egentlig planlagt, at den skulle bestå af 10 billede. Men bogen er i denne udgave så tyk, at man ikke ville kunne lukke den, hvis der var flere sider.
Mellem hver side er der et stykke filt for at gøre siderne stivere.

Der er ikke brugt opskrift til bogen. Det hele er improviseret.
Jeg fik afprøvet og lært en masse undervejs. Det tog dog så lang tid, at der går et stykke tid, før jeg igen kaster mig over et lignende projekt.




Kaninrangle med striktrøje







Kanin ranglen findes nu også i en drengeudgave. Princippet er det samme, men denne kanin har en stribet trøje på i stedet for et strutskørt.






Kaninrangle med strutskørt







Dette er mit første design. Jeg brugte min erfaring fra Tintin ranglen og Livas kanin til at designe denne rangle.
Denne gang huskede jeg at bruge en bjælde, som havde en god lyd. Kanin ranglen er simpel og jeg vil snart forsøge at lave min første DIY.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar