torsdag den 10. juli 2014

Babytæppe og platformsspilHer er det, man kan kalde opvarmningen til mit nye projekt. Projektet er et babytæppe (fordi det ikke er så stort) af hjemmedesignede firkanter med figurer i stil med de gamle platformsspil. Opvarmningen er denne giraf på en firkant, der blev ca. 10x10 cm. Jeg kan godt lide det grove og samtidige barnlige udtryk og det minder mig om min barndom og fascinationen over pixelerede computerspil og de "uendelige" muligheder i programmet paint.
Det er tanken, at firkanterne skal variere i størrelse og farvesammensætning.

Hvorfor? 
Jeg har det sjovest med at hækle, når jeg samtidig kan være opfindsom og afprøve noget nyt. Derfor vil jeg nu udfordre mig selv og øve mig på at hækle figurer direkte ind i firkanterne. Jeg har før eksperimenteret med at lave små hæklede billeder, hvor jeg syede hæklede figurer på en baggrund. Det blev til en fin lille billedbog.
Jeg har længe haft lyst til at lave noget lignende, men jeg har også lyst til at prøve noget nyt.  Derfor kaster jeg mig nu ud i dette projekt og håber, at det ikke strander i halvfærdigt i en pose, som det fine isometriske tæppe.

Hvordan?
Her kommer den klassiske ternede A4 blok ind i billedet. Jeg har prøvet at tegne flere dyr på ternet papir, som jeg så skal overføre til hækleriet. Det er faktisk let nok at hækle efter de ternede skitser og kræver bare, at man holder tungen lige i munden, når der tælles masker. Som I kan se, har giraffen ændret sig lidt fra min skitse til det hæklede resultat.Jeg har også disse tre figurer på tegnebrættet. De er stadig meget simple og skitseagtige. Jeg håber, at jeg bliver rigtig god til at bruge ternene i løbet af processen med tæppet.


1 kommentar:

  1. Hvor lyder det spændende! Jeg skal selv (i aften forhåbentligt!) igang med et babytæppe i graphghans :) Det er så sjovt og spændende at udfordre sin kreativitet ;)

    SvarSlet